Schilderles

Tussen september en mei bruist het van creativiteit in het atelier. Dan worden de schilderlessen gegeven. Het lesseizoen heeft 24 lessen van 2,5 uur. Lessen in acryl, aquarel en watervermengbare olieverf. In de maand december is er geen les.

Tijdens de lessen werken we met een lesprogramma, waarin telkens een thema centraal staat. Al schilderend leer je over materiaal, compositie, kleur, toepassingen en technieken. De schildergroep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, zowel beginners als gevorderden. Ben je beginner, dan start je de eerste weken van de schilderles met een ander lesprogramma dan de gevorderden.  

Lestijden

dinsdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur [VOL]
Acryl en (watervermengbare) Olie

dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur
Acryl en (watervermengbare) Olie

donderdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur [VOL]
Aquarel

donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur
Acryl

vrijdagochtend 9.30 – 12.00 uur (12 lessen per seizoen)
Acryl

Lesseizoen
Je krijgt 24 weken schilderles van sept-mei en investeert daarvoor € 410,= (2½ uur per les) 
De vrijdagochtendgroepen krijgen 12 lessen en daar is de investering € 205,=.

Aquarel
Schilderen met aquarelverf blijft fascineren. Soms teer en transparant. Soms krachtig en vol kleur. Hoe bereik je die effecten? Wat gebeurt er als je de verf met water mengt op het papier? Wanneer is het droog? Wanneer is het nog nat genoeg om in te werken? Het is gaaf om aquarel met vetkrijt, inktpen of zeep te gebruiken. Kortom: fascinerend! 
Aquarel = pigment en het bindmiddel arabisch gom.

Acryl
Schilderen met acrylverf is fijn, acrylverf is de makkelijkste verfsoort. Acryl nodigt uit om te schilderen en laat zich goed mengen. Je kan met dikke klodders of met dunne laagjes schilderen. Acrylverf is ook met veel andere materialen te combineren. Daar word je heel creatief van! Wil je dat het op olieverf lijkt? Daar zijn trucjes voor!
Acryl = pigment en bindmiddel acrylaatharsdispersie

Olieverf
Schilderen met olieverf is schilderen met geduld. Je kunt de verf heel goed mengen op het doek en zo prachtige kleurovergangen maken. Dat is een kunst op zich en vraagt wat oefening! En zo werkt het: oefening baart kunst! Het duurt een week voor een geschilderde laag weer zo droog is dat je eroverheen kunt schilderen. In het atelier werken we met watervermengbare olieverf. Prettig, geurloos en minder belastend voor het milieu.
Olieverf = pigment en bindmiddel olie.

Sonja: 'In mijn schilderlessen en -workshops vind ik het belangrijk dat je leert. Techniek, materiaal, compositie en kleurkennis ontwikkelen. Maar ook dat je plezier hebt en mooie schilderijen maakt. Wil jij ook ervaren hoe leuk schilderen is? Vraag informatie aan of maak een afspraak om een kijkje te nemen bij Atelier De Bonte Ezel.' 

Annelies: ‘Ik vind het heerlijk om naar schilderles te gaan. De begeleiding van Sonja in je schilderproces is top.’

Workshops

Schildervakantie

Zomerschilderweek

© 2021 Sonja Zeilmaker

Contact