Skip to main content

Doe eens een korte schildercursus!

Schilderen; een fijne hobby! Schilderen; het lijkt zo eenvoudig (op Youtube). Maar in de praktijk werkt het toch anders. Het eerste obstakel kom je al tegen in de kunstenaarswinkel. Wat is er veel te koop, wat lijkt het veel op elkaar (of juist helemaal niet!) en ‘is hemelsblauw nu hetzelfde als ceruleum?’. Dan maar naar de bulkwinkel: verf en penselen in setjes verpakt, schilderdoek erbij en aan de kassa haal je met een glimlach je pinpas tevoorschijn.  

En eerlijk, dat is toch een prima start voor een beginneling? Een eerste ontdekking doen of schilderen echt een leuke, fijne hobby is? Zonder daar veel money in te investeren?

Maar dat blijft niet zo, want de filmpjes op YouTube zijn met zorg gemaakt en leggen het kunstenaarsproces van dagen in vier minuten beeld vast. En de kunstenaars gebruiken de beste penselen, de beste verf en andere materialen. Daar kan een beginneling met een setje van de Action niet tegenop. Dat loopt een keer vast. 

En eerlijk, dat vind ik niet erg. Want er zijn mensen die dan een schilderworkshop of een serie schilderlessen volgen. Zo’n moment van ontwikkeling, een stap verder komen is toch heel mooi. Iedereen die op dit punt terecht komt is van harte welkom bij Atelier de Bonte Ezel.

Het atelier bruist van creativiteit en energie. Het is een plek van ontdekken, waarnemen, ontwikkelen en inspiratie.

Speciaal voor de mensen die willen ontdekken of schilderen een hobby is die bij ze past, is een korte schildercursus een ideale opstap. Met goed materiaal, goeie verf en puike begeleiding maak je in drie lessen een schilderij. Stapsgewijs leer je hoe het schilderproces werkt, je krijgt handige tips, je breidt je materiaalkennis uit en je werkt samen in een kleine schildergroep.

Laat de inspiratie maar stromen!

Wil je weten wanneer de eerstvolgende korte schildercursus wordt gegeven? Klik door naar het agenda-overzicht.