Skip to main content

Radio Kootwijk markante kolos op de Veluwe

Radio Kootwijk

Het is een enorm blok beton dat op een zandvlakte midden op de Veluwe verrijst. Al 100 jaar staat het gebouw er markant aanwezig te zijn. 

Schilderachtig blok beton?
Niet echt een schilderachtig blok beton. De omgeving en vaak de prachtige luchten maakt dat het mij inspireerde en aan de schilderezel zette. Niet eenvoudig, want ik wilde het niet strak en streng, maar juist statig en harmonieus maken. Houtskool, acryl- en olieverf zijn er aan te pas gekomen. En heel veel uren schilderen! Uiteindelijk kwam daar een schilderij uit tevoorschijn, waar ik heel tevreden over ben. Natuurlijk een schilderij van een flink formaat, want zo'n enorm gebouw 'pruts' je niet op een doekje van 30 centimeter. Nee, 100 x 100 centimeter. Lekker groot dus!

Dit schilderij is te bekijken tijdens de Open Atelierroute Apeldoorn op 13 en 14 mei 2023, van 11.00 - 17.00 uur. 
Iets meer dan een week nadat het 100-jarig bestaan/gebruik van het gebouw Radio Kootwijk werd gevierd. Op 3 mei 1923 kwam voor het eerst een radioverbinding tot stand tussen deze plek en Nederlands-Indië. Om contact te houden met de overzeese koloniën werd dit bijzonder markante gebouw midden op de Veluwe neergezet. Vandaag de dag speelt het gebouw regelmatig een markante rol in tv- en filmopnames, en is het te huur als evenementruimte. 
Lees hier het artikel dat De Stentor 3 mei 2023 aan het 100-jarig bestaan wijdde.

Wil je zelf het schilderij dat ik van dit blok beton maakte zien? Dan ben je van harte welkom tijdens de Open Atelierroute Apeldoorn op 13 en 14 mei 2023.
Wil je zelf een schilderij van dit markante gebouw maken of met een ander onderwerp aan de slag? Dan bied ik daarvoor mogelijkheden tijdens korte cursussen, workshops of schilderles in het winterseizoen.