Skip to main content

Schildervakantie juni 2023 in Friesland

schildervakantie in Friesland

In juni 2023 zijn we weer in Friesland geweest. Bij het It Flinkeboskje, een toplocatie in Hemelum bij het Gaasterland en de leuke dorpjes Workum, Hindeloopen en Stavoren. De boerderij heeft volop ruimte en mooi, helder lichtinval om met een groep te schilderen. Iedereen vond er een goeie schilderplek. En er was voor iedere deelnemer een eigen slaapkamer met wastafel.  Ruud legde ons in de watten; ontbijtbuffet, suikerbrood, koffie&thee, lunch en diner. Hoe fijn was dat! Alle tijd om te schilderen en te genieten van de wijdse omgeving, het vele water, de prachtige luchten en overweldigende zondsondergangen. 

Vijf dagen in Friesland, met een enthousiaste groep schilders; ww hebben er plezier gehad en er zijn geweldig mooie schilderijen gemaakt. Het was ieder moment van de dag een feestje. Op het programma stonden teken- en schilderoefeningen, waaronder tekenen aan de haven in Stavoren. We zijn samen uit eten geweest. Er was een shop-moment in Workum (zeer geslaagd!) en een (borrel-)bezoekje aan Hindeloopen. De schildervakantie-dagen hebben we afgesloten met een bezoek aan het Woudagemaal in Lemmer, mét film. rondleiding en lunch. 

Ruud en ik kijken terug op heerlijke, creatieve en gezellige dagen in Friesland, Ook wij hebben genoten. En al kwamen wij dan niet met een schilderij naar huis, we hebben wel hele mooie herinneringen meegenomen. Hieronder zie je een collage van enkele foto's van de schildervakantie in Friesland 2023.

Zomer 2024 organiseren we geen schildervakantie. Wil je in de zomer van 2024 wel (veel) leren en heerlijk schilderen? Meld je dan aan voor de zomerschildercursus in het atelier in Apeldoorn.  En maak je er - samen - een leuke vakantie van, dan boek je een hotel of B&B.

collage schildervakantie 2023